DUYURULAR

Ücretsiz olarak katılabileceğiniz birçok Linux eğitimleri bulunmaktadır. Güvenlik konusunda kendinizi geliştirebileceğiniz ücretsiz iki eğitimden bahsetmek istiyorum.

Securing Linux Systems :

Bu kurs, Linux Foundation Certified IT Associate (LFCA) sınavına hazırlanan veya sadece Linux hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için uygundur. Bu kurs sizi bir bilgi teknolojisi uzmanı olarak çalışmaya hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kursta, sahiplik, kimlik doğrulama ve yetkilendirme ile tanışacaksınız. Yedeklemeler ve artıklık yoluyla güvenlik yaratmayı derinlemesine inceler ve bir ağın ve sistemlerin çevresinin nasıl güvence altına alınacağına bakarak sonuca varır.

Kurs detayları ve katılım için aşağıdkai adresi ziyaret edebilirsiniz.
https://www.coursera.org/learn/securing-linux-systems  

Linux Server Management and Security :

Bu kurs, Linux’un kurumsal bir bakış açısıyla nasıl çalıştığını ortaya koyuyor : 1. haftada Linux’un kuruluşta ne için kullanıldığı anlatılmaktadır. 1. haftanın sonunda, Linux’un farklı sürümleri arasında ayrım yapabilecek ve bunların kurumsal bir ortamda nasıl kullanıldığını anlayabileceksiniz. 2. haftada, Linux sistemlerinin nasıl yapılandırıldığı anlatılmaktadır. 2. haftanın sonunda, farklı Linux komutlarını ve bunların nasıl kullanıldığını gösterebileceksiniz. Ayrıca bir Linux sistemi ile etkileşime girebileceksiniz. 3. haftada, Linux kimlik doğrulama mekanizmalarını ve bir Linux sistemine kullanıcı ve kullanıcı kontrollerinin nasıl ekleneceği anlatılmaktadır. 3. haftanın sonunda, kullanıcıları bir Linux makinesine nasıl uygun şekilde ekleyeceğinizi ve onları nasıl güvenli hale getireceğinizi gösterebilmelisiniz. 4. haftada, bir Linux sisteminin nasıl sertleştirileceği (hardening) anlatılmaktadır. 4. haftanın sonunda, Linux’u güvenli hale getirmek için farklı teknolojileri sınıflandırabiliyor ve Linux uygulamaları için erişim kontrol yöntemlerini farklılaştırabiliyor olmalısınız.

Kurs detayları ve katılım için aşağıdkai adresi ziyaret edebilirsiniz.
https://www.coursera.org/learn/linux-server-management-security

 495 total views,  5 views today

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share Article: